O banka esnaf kredi faizlerini sildi

Bugün Resmi Gazete ile duyrulan haber kredi çeken esnafların yüzünü güldürdü. Faiz indiriminden kimler yararlanacak? Yüzde 50 ve yüzde 100 oranında uygulanan faiz indirimi kimleri kapsıyor?

O banka esnaf kredi faizlerini sildi

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı'nın verdiği karara göre; Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifler, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifler Birlikler Merkez Birliği'ne uygulanacak faiz istisnası, bu birlik ve kooperatiflerin kefalet ve kefalet olmaksızın Halkbank kanalıyla KKTC'de dahil olmak üzere kullandırılmış ve bakiyesi 2020 yılına devreden kredilerle 2020 yılında kullandırılacak kredileri kapsıyor.

Önceki yıllarda kullanılmış olan kredilerde ise bakiyesi 2020 yılına devreden kısmında da faiz oranı yüzde 50 indirildi.

YÜZDE 100 FAİZ İNDİRİMİ KİMLERE UYGULANACAK?

Geleneksel ve kültürel değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkar ile ilgili meslek kolunda son bir yıl içinde kendi adına işletme kuran girişimci esnaf ve sanatkarlara kullandırılmış ve 2020 yılında kullandırılacak krediler için %100 faiz indirimi uygulanacak. Ayrıca esnaf ve sanatkarlara, makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30.000 TL'ye kadar kullandırılan kredilerin bakiyesi 2020 yılına devreden krediler için 100 faiz indirim oranı uygulanacak.

GELİR KAYBI HAZİNE TARAFINDAN KARŞILANACAK

Halkbank'ın karar kapsamında doğacak gelir kayıpları, ilgili yıl bütçelerine bu amaçla koyulan ödenekten Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

ulusal.com.tr

# halkbank