Son dakika haberleri! Ruhani, 'İran-ABD masaya mı oturuyor' sorusuna yanıt verdi

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif’in, G7 zirvesine yaptığı sürpriz Fransa ziyareti sonrası "Washington-Tahran hattında görüşme olacak mı?" sorusu gündeme geldi. Bu sorulara İran’dan yanıt geldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesine uygulanan yaptırımların kaldırılması durumunda görüşmenin gerçekleşebileceği mesajını verdi.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif’in, G7 liderler zirvesi sırasında Fransa'ya yaptığı ziyaretin yankıları sürüyor.

Zarif’in Fransa ziyareti sonrası gündeme gelen "Washington-Tahran görüşmesi mi gerçekleşecek" sorusuna İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’den yanıt geldi.

Ruhani, ABD ile müzakereye ilişkin, "Eğer ABD bölgede daha fazla güvenlik istiyor ve bölge ülkeleriyle daha iyi ilişkiler kurmak istiyorsa, İran’a yönelik tüm yaptırımları kaldırması lazım." dedi.

"Tüm yaptırımları kaldırırsanız, durum tamamen farklı olacaktır" diyen Hasan Ruhani, kimseyle fotoğraf çektirmek istemediklerini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı, “İran bölgede gerginlik yaratmak değil, aksine güvenlik tesis etmek istiyor ve bunun için tüm uluslararası kurallara uymaya hazırız.” diye konuştu.

ulusal.com.tr​

# abd # iran # son dakika # son dakika haberleri # washington # tahran # ruhani