Kemerköy Termik Santrali sahibi İçtaş-Limak grubundan açıklama

Muğla'nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali'nin sahibi İçtaş-Limak grubundan açıklama geldi. Yangına engel olunmadığı iddialarının asılsız ve dezenformasyon amaçlı olduğu belirtilirken açıklamada, ''Yangının söndürülmesi ve kontrol altına alınması için tüm imkanlar seferber edilmiş, bunların yanı sıra havadan yangına müdahale aracı temini dahil olmak üzere gerekli tüm aksiyonlar alınmış ve ilgili prosedürler zamanında devreye sokulmuştur.'' ifadelerine yer verildi.

Kemerköy Termik Santrali sahibi İçtaş-Limak grubundan açıklama

Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan Kemerköy Termik Santrali'nden meydana gelen yangın hakkında yazılı açıklama yapıldı. Santralin sahibi İçtaş-Limak grubu açıklamada yangına engel olunmadığı iddialarına cevap verdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, sürecin başından itbaren üretim kademeli olarak durdurulduğu ve bölgedeki yangına müdahale yangına müdahale edildiği belirtildi. Rüzgarın ani bir şekilde bastırması ve yangının güçlenerek santral yerleşkesinin içine girmesiyle santralin güvenli bir şekilde tahliye edildiği de ifade edildi.

İçtaş-Limak grubundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

- Çeşitli mecralarda art niyetli olarak speküle edildiği üzere yangına engel olunmadığı iddiaları tamamen asılsız ve dezenformasyon amaçlıdır.

- Yangının söndürülmesi ve kontrol altına alınması için tüm imkanlar seferber edilmiş, bunların yanı sıra havadan yangına müdahale aracı temini dahil olmak üzere gerekli tüm aksiyonlar alınmış ve ilgili prosedürler zamanında devreye sokulmuştur.

- Kamuoyunda oluşan endişeleri gidermek için belirtmek isteriz ki; santrallerimizde yangının etkileri nedeniyle çevreye zarar verebilecek herhangi bir unsur bulunmadığı gibi bir patlama da meydana gelmemiştir.

- Yangının kontrol altına alınmasının ardından sabah saatlerinde ekiplerimiz santral sahasına girmiş ve ilk gözlemlerine göre yeni bir risk unsuru tespit edilmemiştir. Soğutma çalışmalarına itfaiye ekipleri tarafından devam edilmektedir.

Açıklamada, Kemerköy Termik Santrali, mevcut kömürlerin yanmadığını bildirerek, "İlk belirlemelere göre kömür stok sahalarında yangının herhangi bir etkisinin olmadığı gözlemlenmiştir. Stok sahalarındaki kömürün yandığına ilişkin sosyal medyada yer alan bilgiler hiç bir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

# milas # kemerköy termik santrali # iddiaları # nihat özdemir # yangına müdahale