Resmi Gazete'de yayımlandı! E-Devlet'ten alınan nüfus belgeleri ile ilgili önemli gelişme

Vatandaşın nüfus kayıt örneği ve ikametgâh belgelerini alması artık daha kolay. Bundan sonra, E-Devlet ile alınan nüfus kayıt örnekleri ve ikametgâh belgeleri, nüfus idarelerinden alınan resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre, e- devlet ile kişiler özel bilgilerini sorgulayabilecek ve sonucu fiziki veya elektronik ortamda yetkililere verebilecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı! E-Devlet'ten alınan nüfus belgeleri ile ilgili önemli gelişme

E-Devlet sistemi ile yapılan işlemlere büyük bir yenilik getirildi.

Yurttaşlar için çoğu zaman çileye dönüşen nüfus kayıt örneği ve ikametgâh belgelerini almak artık daha kolay olacak.

"Nüfus Hizmetleri Kanunun Uyguılanmasına İlişkin Yönetmenlikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmenlik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alınan karara göre, E-Devlet ile alınan nüfus kayıt örnekleri ve ikametgâh belgeleri, nüfus idarelerinden alınan resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olacak.

Konuya ilişkin karar 6 Şubat’ta yapılan Bakanlar Kurulu’nda alındı.

Buna göre, Nüfus Hizmetleri Kanunun Uygulanmasına ilişkin Yönetmenliğin 151'inci maddesinde değişikliğe gidildi.

Yapılan eklemede; “kişiler, kendilerine ve velayeti altında bulunan ergin olmayan çocuklarına ait yerleşim yeri belgelerini, güvenlik kimlik doğrulama araçlarını kullanarak e-devlet kapısı üzerinden sorgulayabilir, sonucu fiziki veya elektronik ortamda merciine verebilir.” İfadeleri kullanıldı.

Böylece bundan sonra ikametgâh ve nüfus kayıt örneği gibi resmi belgeler için nüfus müdürlüklerine gitmeye gerek kalmayacak.

ulusalkanal.com.tr

# Resmi Gazete # bakanlar kurulu # gazete # Belge