Seyit Rıza anmasına izin verildi iddiasına Tunceli Valiliğinden açıklama

Türkiye Atatürk rotasına girerken, Tunceli'de Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı Seyit Rıza anması gündeme geldi. "Dersim Araştırma Merkezi" adındaki oluşum, valilik tarafından verilen izinle Seyit Rıza anması yapılacağını duyurdu. Ancak valilik bölge bir eyleme izin verilmediğini açıkladı

Seyit Rıza anmasına izin verildi iddiasına Tunceli Valiliğinden açıklama

Türk milleti Anıtkabir'de Ata'sının huzurunda kucaklaşırken, Tunceli'de bir grup Cumhuriyet düşmanı Seyit Rıza anmasını gündeme getirdi. "Dersim Araştırma Merkezi" adlı bir oluşum, valilik izniyle Seyit Rıza anması yapılacağını duyurdu.

Örgüt duyuruda, "Valilik tarafından izin verilmiştir" ifadesini kullandı ve Tunceli halkı "Seyit Rıza" meydanına davet edildi.

VALİLİKTEN ULUSAL KANAL'A AÇIKLAMA

Ulusal Kanal, Tunceli Valiliğine böyle bir anmaya iznin verilip verilmediğini sordu. Valiliğin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Elif Polat, "Biz böyle bir izin vermedik" dedi.

Duyurunun kaynağının Valiliğe bildirilmesi üzerine, Dersim Araştırma Merkezi, twitter hesabından yeni bir afiş yayınladı. Afişte "Valilik izni alınmıştır" ibaresi yer almadı.

Seyit Rıza, İngiltere ve Fransa'nın desteğiyle Atatürk ve Cumhuriyete karşı isyan etmişti. Fransa'nın gönderdiği silahlarla Singeç ve Malazgirt'teki karakollara baskınlar yapmış ve 89 askerimizi şehit etmişti.

Hakkında idam kararı verilen Seyit Rıza ve 6 adamı, 15 Kasım 1937'de idam edildi.

ulusal.com.tr

# tunceli # Seyit Rıza