''TSK ile görüştüm, korkarım ki Kobani düşecek''

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Suriye'nin Aynel Arab kentindeki gelişmelerle ilgili Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'le görüştüğünü söyledi. "Korkarım ki Kobani düşecek" ifadesini kullanan Dempsey, Amerikan'ın IŞİD'e karşı hava saldırısının sınırlı etkisi olduğunu vurguladı.

''TSK ile görüştüm, korkarım ki Kobani düşecek''

ABD Genelkurmay Başkanı, IŞİD’in Suriye'deki ilerleytişi ve Aynel Arab'taki IŞİD - PKK çatışması ile ilgili konuştu, bölgedeki son durumla ilgili Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'le görüştüğünü ifade etti.

Dempsey, "Korkarım ki Kobani düşecek" ifadesini kullandı.

ABC News televizyonuna konuşan, Dempsey, IŞİD militanlarının kentin dışına yüklendiğini belirterek, IŞİD'in Aynel Arab'ı alması halinde Suriye'nin kuzey sınırının büyük bölümünü kontrol edeceğini kaydetti.

Türkiye'nin sınırın kendi tarafına IŞİD’in geçişini önlemek için güç yerleştirdiğini belirten Dempsey, "IŞİD bunu yapmayacak kadar akıllıdır" diye konuştu.

Dempsey Amerika'nın başını çektiği koalisyon güçlerinin IŞİD'e yönelik hava saldırılarının sınırlı etkisi olduğunu da vurguladı. Dempsey, "IŞİD, düşmanını öğreniyor ve nasıl manevra yapılacağını ve nüfusu nasıl kullanacağını ve gizleneceğini biliyor" ifadelerini kullandı.

Işid'in savaş taktiklerinde daha akıllı davrandığını ifade eden Dempsey, "daha önce yaptıkları gibi bayrak sallamıyorlar, büyük konvoylar halinde hareket etmiyorlar. Görünür ve tanımlanabilir karargahlar kurmuyorlar." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # tsk # ışid # ayn el arab # Kobanê