Sağlık Çalışanlarından Tunç Soyer'e Ücretsiz Ulaşım Tepkisi

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ocak ayında imzaladığı kararı haziran ayı sonunda iptal etti. Sağlık çalışanlarının toplu taşımada ücretsiz ulaşım sağlanması konusunda 31 Aralık tarihine kadar geçerli olan karar 30 Haziran itibariyle son buldu. Sağlık Sendikalarından Soyer'e tepki yağdı.

Sağlık Çalışanlarından Tunç Soyer'e Ücretsiz Ulaşım Tepkisi

Haber: Samet Can Kocagür

Koronavirüs salgının kahramanları olan sağlık çalışanları İzmir’de toplu taşımadan yıl sonuna kadar ücretsiz yararlanacaklardı. Fakat CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aldığı yeni kararıyla bir önceki kararı geçersiz saydı.

CHP’li Soyer, 4 Ocak’ta sağlık çalışanlarının ücretsiz toplu taşımadan yararlanma kararının son gününü 31 Aralık 2021 olarak açıklamıştı. Fakat 2 Haziran’da “sehven” yanlış karara imza attım diyerek son tarihi 30 Haziran 2021’e çekti.

İzmr Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu kararına sendikalardan tepki yağdı. Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, kararın sağlık çalışanlarını üzdüğünü söyledi.

Atıcı, Tunç Soyer’in “sehven” imzaladım dediği kararı değerlendirdi. “Bu yanlıştan bir an önce geri dönülmeli” dedi.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol da sağlık çalışanlarının halen zorlu bir süreçle mücadele ettiğini belirtti. Alınan kararın tutarsızlığına dikkat çekti.

Doğruyol, salgın süreci sonunda da öğretmenler gibi sağlık çalışanlarının toplu taşımadan indirimli yararlanması gerektiğini belirtti.

Sağlık çalışanları ve sendikalardan gelen tepkiler sonucu CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ücretsiz ulaşım kararını uzatması bekleniyor…

# izmir # chp # İzmir Büyükşehir Belediyesi # Tunç Soyer # izmir büyükşehir belediye başkanı