Terör finansmanına yeni önlemler

Vurgun haberleri sonrası kripto para borsası ile ilgili yeni bir adım atıldı. "Suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi" tedbirlerinde kapsam genişledi. Kripto varlık sağlayıcıları ve tasarruf şirketleri de listeye eklendi.

Terör finansmanına yeni önlemler

Kripto paranın teröre destek için kullanılmamasına yönelik harekete geçildi. "Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesi" yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Uygulanmanın kapsamı genişletildi, yükümlü kurumların sayısı artırıldı.

Banka, yatırım fonu, sigorta ve spor kulüpleri bir çok kuruluşun yer aldığı listeye, kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve tasarruf finansman şirketleri de eklendi.

2007'de yürürlüğe konulan Yönetmelikle, suçlardan elde edilen gelirlerin aklanarak terörü finanse etmesinin engellenmesi amaçlanıyor.

Merkez Bankası'nın ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına dair yönetmeliği 16 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Yönetmelikte, kripto varlıkların, ödemelerde doğrudan veya dolaylı bir şekilde kullanılamayacağı ve kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacağı kaydedilmişti.

Herhangi bir denetim mekanizmasına tabi olmayan Bitcoin, kolaylıkla kara para aklama ve terörü finanse etmede kullanılabiliyor. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada sanal paranın illegal yönüyle ilgili önlemler alınmaya çalışılıyor.

# Resmi Gazete # terör # Merkez Bankası # banka # finansman # suç # kripto # kripto para borsası # sigorta # yatırım fonu # kripto varlık # sanal para # terör finansmanı