Yerel seçimlerde en çok kadın adayı olan parti Vatan Partisi

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Rifat Mutlu, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için mesaj yayınladı. Vatan Partisi, ülke genelinde 62 kadın aday çıkararak en çok kadın adayı olan parti oldu

Yerel seçimlerde en çok kadın adayı olan parti Vatan Partisi

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Rifat Mutlu, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü için anlamlı bir mesaj yayınladı. Mesajına “Cumhuriyet devrimi ile Türk kadını haklarına kavuşmuş ve Türk kadınının siyasi varlığı kabul edilmiştir. Bu devrim süreci, dünya tarihine örnek olmuştur. Kadınlarımız; Kurtuluş Savaşı’nda savaşan, üreten, geliştiren ve bu gelişimin devamlılığını sağlayan unsur olarak Türkiye’nin temel yapı taşı olmuştur. Türk kadını, 1920’lerde cephede savaşırken Mehmetçiğin arkasında olmuş, Türkiye’nin bağımsızlığı için mücadele etmiştir” diyerek başlayan Mutlu, Türk kadının her zaman Mehmetçiğin arkasında olduğunu belirtti.

'28 GÜNLÜK ŞUBAT AYINDA 31 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ'

Mutlu, mesajında “Bugün de Türk kadını; terörle mücadelede Mehmetçiğimize moral veren, her alanda mücadele eden, gelecek nesillerimize ışık tutan emekçi kitlelerin öncüsüdür” ifadelerini kullandı. Kadın cinayetlerinin bir sistem ve siyaset sorunu olduğunu söyleyen Mutlu, “28 günlük Şubat ayında 31 kadının öldürülmesi ise bir sistem ve siyaset sorunudur. Dolayısıyla kadının toplumdaki yerini ve önemini belirlemek, başta biz siyasetçilere düşer. Tüm Türkiye’de 62 kadın adayla en çok kadın aday çıkaran tek partiyiz. ‘Mutlu insan’ temamızla yola çıkarak bu toplumsal sorunu, Vatan Partisi önderliğinde başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye’de çözeceğiz. Tüm kadınlarımızın Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarım” diyerek Vatan Partisi’nin ülke genelinde en çok kadın aday çıkaran parti olduğunu vurguladı.

# vatan partisi # rifat mutlu