Bu sergi bir başka

İstanbul Dolapdere'de NASA’nın verilerine ulaşmak mümkün. Refik Anadol’un son sergisi "Makine Hatıraları: Uzay", Dolapdere Pilevneli Galeri’de sergileniyor. Eserin temelinde ise 60 yıllık arşiv bulunuyor.

Bu sergi bir başka

Gelişen ve değişen dünyanın etkileri sanatın her alanına yansıyor. Yenilikçi çalışmalar güncelleniyor. Bunun en son örneklerinden biri Türkmedya sanatçıRefik Anadol’un "Makine Hatıraları: Uzay" sergisi oldu.

Sergideki en çarpıcı noktalardan biri yapay zeka yardımıyla hazırlanmış olması. NASA’dan alınan ham verilerin pigmentlerle buluştuğu dinamik tablolar da sergide yer alıyor.

Sergi iki bölümden oluşuyor. Her bir katta verilerin tablolaşması dikkat çekiyor.

Eserlerin yapılış süreci de ilgi çekiçi. Önce gök cisimleri bir algoritma oluşturuyor. Bu algoritma diğer uydular tarafından kaydediliyor. Böylece ortaya şimdiye kadar bir sanat eserinde kullanılan en büyük uzay temalı veri kümesi çıkıyor.

25 Nisan'a kadar devam edecek olan sergiye ilgi çok yoğun. Hava şartlarına rağmen sergi için galeri kapısında uzun kuyruklar oluşuyor. Sanatseverler ise bu eşsiz uzay hissini ücretsiz olarak keşfedebiliyor.

# istanbul # türk # Sanatçı # sergi # NASA # sanat # uzay # medya # algoritma