Edremit'te tartışma yaratan görüntü: Sahnede kadının zincirlenmesi tepkilere neden oldu

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu töreninde yapılan bir etkinlik tartışma yarattı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin etkinliğinde temsili olarak kadının zincire vurulup, efeler tarafından kurtarılması canlandırıldı. Tepki çeken olay sonrası Kaymakam Turgay Ünsal, İçişleri Bakanlığınca merkeze çekildi.

Edremit'te tartışma yaratan görüntü: Sahnede kadının zincirlenmesi tepkilere neden oldu

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu için tören yapıldı.

Törende Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin yaptığı etkinlik tartışmalara neden oldu. Üzerine çarşaf örtülen bir genç kızın zincirle bağlanması ve ardından efelerin zinciri çözüp örtüyü açmasıyla tamamlanan gösteri tepki çekti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edremit Şube Başkanı Nedret Aldemir, konuyla ilgili açıklama yaptı. Amaçlarının bir kadını zincire vurmak olmadığını, kentin kurtuluşunun sembolize edildiğini söyledi.

Aldemir, ''Bu, Edremit’te 100 yıllık bir gelenek. Daha önce Cumhuriyet Meydanı'nda konuşmanın hemen ardından kara örtünün altında yöresel kıyafetli kadın olurdu ve üzerindeki zincir çıkarılarak kentin kurtarılışı sembolize edilirdi. Ardından da halk oyunları oynanarak kurtuluş kutlanırdı. Bizim siyasetle filan hiçbir ilgimiz yok, olamaz da'' dedi.

Valilik, Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal'ın, İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze çekildiği açıkladı. Gösteriyle ilgili soruşturma açılması için müfettiş talep edildi.

Edremit Belediyesi de sahnelenen gösteri ekibinin belediyeyle ilişkisi bulunmadığını duyurdu.

# Balıkesir # açıklama # skandal # Edremit