Çevreci çiftin katili itiraf etti: 50 bin...

Antalya'da çevreci çift cinayetinde sır perdesi aralanıyor. Olayın ardından tutuklanan Ali Yumaç'ın savcılık ifadeleri ortaya çıktı. Katil Ali Yumaç, Mermer ocağı kapatılan "Çirkin" lakaplı bir kişinin Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftini öldürmek için 50 bin lira para verdiğini verdiğini söyledi.

Çevreci çiftin katili itiraf etti: 50 bin...

Öldürmek için para aldı, keşif için evlerinde çay içti, 50 bin lira karşılığında Büyüknohutçu çiftçini öldürdü. Antalya, çevreci çiftin ölümüyle sarsılmıştı. Cinayet soruşturmasında yeni bilgiler ortaya çıktı

Ali Ulvi ile Aysin Büyüknohutçu'yu öldüren Ali Yumaç, savcılıkta cinayeti para karşılığında işlediğini itiraf etti. Katil, "Mermer ocağında çalışan "Çirkin" lakaplı adam "Bizim ocak bunlar yüzünden kapandı, sen bunları hallet, şu 3 bin TL’yi al, 47 bin TL’yi de olaydan sonra vereceğim" dedi. Bende keşif için eşimle birlikte çiftin evine gittik." dedi.

Yumaç, ilk ifadesinde hırsızlık için eve girdiğini söylemişti. Sorguda neden hırsızlık sorusu söyneltildi. Kiralık katil "Çirkin lakaplı kişi olaya hırsızlık süsü vermemi istedi" dedi.

Olaydan sonra mermer ocağına giden katil Ali Yumaç, kişiye ulaşamadığını, sadece şahsa ait araba plakasını hatırladığını söyledi. Yumaç, "Her ne kadar önceki ifadelerimde suçu tek başıma, kimsenin azmettirmesi olmadan işlemiş olduğumu söylemişsem de olay anlattığım gibi olmuştur. Adını bilmediğim, sadece simaen tanıdığım, size tarif ettiğim şahıs bana para teklif etmiş ve suçu işlememe sebep olmuştur." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# cinayet # antalya # finike # çevreci çift