Erdoğan ABD programını yarıda kesiyor

Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için Amerika'da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, programını yarıda keserek Türkiye'ye geri dönme kararı aldı. Erdoğan'ın ziyareti sırasında, ABD'li gizli servis yetkilileri ile Cumhurbaşkanı'nın korumaları arasında da gerginlik yaşandı

Erdoğan ABD programını yarıda kesiyor

Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için Amerika'ya giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, programını yarıda keserek Türkiye'ye döndü.

Erdoğan, Muhammed Ali için bugünkü cenaze törenine katılacaktı ancak Erdoğan’ın Amerika'daki son programı, Ahıska Türklerinin verdiği iftar yemeği oldu.

Muhammed Ali'nin cenaze töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, ancak örtünün “Biz sonra koyarız” gerekçesi ile alınmadığı öne sürüldü.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Kuran-ı Kerim okuma isteğinin geri çevrildiği de idda edildi. Erdoğan'ın bu gelişmeler üzerine programını yarıda keserek dönme kararı aldığı belirtildi.

Öte yandan Erdoğan'ın ziyareti sırasında, ABD'li gizli servis yetkilileri ile Cumhurbaşkanı'nın korumaları arasında küçük çaplı bir gerginlik yaşandı.

Erdoğan Muhammed Ali Kültür Merkezi’ne gitmek üzere otelinden ayrılıp makam aracına bindi. Ardından, ABD'li gizli servis yetkilileri ile Erdoğan’ın korumaları arasında tarsiyon yükseldi.

İddiaya göre; Amerikalı gizli servis yetkilisi, Erdoğan aracına bindikten sonra kapısının yanında durduğu sırada Cumhurbaşkanı’nın koruması da aynı noktada durmak istedi. O anda iki koruma arasında bir sürtüşme yaşandı.

Erdoğan Muhammed Ali müzesi ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Erdoğan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı hedef aldı.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # muhammed ali