Peşmergenin geçişi ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı

Ankara-Erbil-Washington üçgeninde görüşmeler sürerken, Peşmergenin Ayn el Arab'a geçişi konusunun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Peşmergenin geçişi ile ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı

"Peşmergenin geçişi" konusu Başkentin en önemli gündem maddelerinden biri oldu. Ankara-Erbil-Washington hattında yürütülen görüşmelerin ayrıntıları da yansımaya başladı.

Ankara Erbil'den Kobani'ye gidecek peşmergelerin tamamının isim listesini istedi. Peşmergenin geri çekilmesi durumunda da getirdikleri silah ve araçları geri götürmesi şart koşuldu. Ankara, operasyonun 3 ay ile sınırlı kalmasını planlıyor.

Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre, anlaşma sağlanırsa, Peşmergenin geçişi 9 günde tamamlanacak. Barzani'nin Peşmergelerin yanı sıra Talabani ve İslami Birlik Partisi Peşmergeleri de bölgeye gidecek. Geçişleri, Kuzey Irak'ta görev yapan İrtibat Subayları sağlayacak. Peşmergeler, ABD ve Almanya'dan alınan silahlarla donatılacak.

Geçiş güzergahlarını Ankara'dan Erbil'e giderek çalışmalara başlayan özel bir heyet belirleyecek. Peşmerge 300'er veya 500'er kişilik gruplar halinde gönderilecek. Aralarında zırhlı araçların da bulunduğu 35 araçlık konvoy Ayn el Arab girişindeki gümrük sahasında konuşlandırılacak. YPG ile yapılacak görüşmelere göre araçlar bölgeye dağılacak.

Yerel kıyafet görüntüsünün PKK'yı çağrıştırabileceği gözönüne alınarak daha dikkatli davranılacak. Geçişlerde Kürt bayraklı ve silahlı bir görüntü verilmeyecek. Peşmergenin yakaladığı IŞİD militanlarının özellikle de lider kadroda yer alanların sorgulanmasında Ankara'da bilgi sahibi olacak. Peşmerge, kentteki hakimiyetin sağlanmasının hemen ardından geri çekilecek.

ulusalkanal.com.tr