Şanlıurfa'nın meşhur soğan kebabına ilgi arttı

Şanlıurfa denince akla ilk olarak kebapları ve acı biberi gelir. Ancak Şanlıurfa'nın lezzetleri sayılamayacak kadar çoktur. Bunların en güzel örneklerinden biri de ''Soğan kebabı''. Soğan kebabı 2018 yılında coğrafi işaret belgesi de aldı.

Şanlıurfa'nın meşhur soğan kebabına ilgi arttı

Tarihi ve turistik mekanlarının yanı sıra tadı damaklarda kalan lezzetleriyle de akıllarda kalıyor Şanlıurfa. O lezzetlerden biri de soğan kebabı.

Türk Patent ve Marka Kurumunca 2018 yılında coğrafi işaret belgesi ile tescillenen “Urfa Soğan Kebabı”nın yapımı hayli ustalık gerektiriyor.

Hazırlık aşamasında zırhla kıyma haline getirilen et, yörenin özel seçilen kuru soğanları ile kare şişlerde buluşuyor. Köz üzerine akan yağlarıyla yavaş yavaş pişen soğan kebabı görünümüyle de göz kamaştırıyor.

Lokanta işletmecisi Faruk Akbaş, soğan kebabının kış aylarında Şanlıurfa’nın vazgeçilmezi olduğunu söyledi.

Tadına doyum olmayan kebap, sırrını içerisindeki etten alıyor. Usta Akbaş, hazırlık aşamasındaki püf noktaları paylaştı.

Şanlıurfa, patlıcan ve ciğer kebabı gibi tatlarıyla da ziyaretçilerini bekliyor.

# şanlıurfa # soğan kebabı # et # lezzet # Türk Patent ve Marka Kurumu # biber # Faruk Akbaş # coğrafi işaret # patlıcan # acı biber # kuru soğan # kıyma # koz # çiğer # coğrafi işaret belgesi # ciğer kebabı # meşhur soğan kebabı