F tipi operasyona MASAK engeli

Fethullahçı Terör Örgütü'nün mali kaynaklarını araştıran yetkililer MASAK engeliyle karşılaşıyor. F tipi örgüte karşı operasyonlarını sürdüren ekiplerin örgütün parasal kaynakları ve para transferleri konusunda MASAK'tan destek istediği ancak istenilen desteğin verilmediği öğrenildi.

F tipi operasyona MASAK engeli

F tipi örgüte karşı emniyet, yargı, iş dünyası ve bürokraside operasyonlar sürerken, soruşturmaların derinleşmesi konusunda bazı kurumlardan gereken desteğin gelmediği belirtiliyor. Bu kurumlardan biri de MASAK.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, F tipi örgüte karşı operasyonlarını sürdüren ekiplerin örgütün parasal kaynakları ve para transferleri konusunda MASAK'tan destek istediği ancak istenilen desteğin verilmediği öğrenildi.

Konuyla ilgili Aydınlık'a bilgi veren İçişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak MASAK'la ilgili şikayetlerin arttığını vurgulayarak, "Adam asgari ücretle çalışıyor. Ama büyük para transferleri yapıyor. Asgari ücretli birinin bu büyüklükteki paraları transfer etmesi şüpheli bir durum. Ama bu konuda ilerleme sağlanamıyor. Bu da örgütün kılcal damarlarına girilmesini engelleyen bir durum oluşturuyor" dedi.

F tipi örgüte yönelik mücadelede MASAK'ın kritik bir merkez olduğunu vurgulayan kaynak, yurtiçi ve yurtdışı para transferlerinin örgütün çözülmesi ve parasal kaynaklarına ulaşılması açısından önemli oluduğunu ifade etti.

İtirafçıların verdiği bilgilerin delillendirilmesi gerektiğini kaydeden kaynak, "Bunun için bütün birimler koordineli çalışmak zorunda. Aksi halde yapılan itiraflar, verilen bilgiler havada kalır. Yargıya giden dosyaların içi doldurulamazsa sonuç alınamaz. Birileri bilerek veya bilmeyerek buna hizmet ediyor. Bu işte gösterilecek zafiyet Türkiye'nin güvenliği açısından da risk oluşturur" diye konuştu.

MASAK'tan gelen raporlar üstünkörü olduğu için hakimlerin tutuklama kararı vermekte sıkıntıya düştüğü belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# masak # f tipi örgüt