F-35 tehditlerine uzlaşı çağrısı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin milli savunma stratejisini ve bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi. ABD ile yaşanan S-400 krizi ile ilgili “Türkiye F-35 programının sadece bir alıcısı değil, aynı zamanda ortağıdır” dedi. Akar, ABD'nin kaygılarının giderilmesi için uzlaşıya açık olunduğunu ifade etti. Çok kutuplu yeni dünya düzeninde NATO ile ilişkiler konusunda da mesajları vardı.

F-35 tehditlerine uzlaşı çağrısı

Milli Savunma BakanıHulusi Akar, Washington merkezli düşünce kuruluşu Türk Miras Vakfı'nın panelinde katıldı. Türkiye’nin milli savunma stratejisi ve bölgedeki son gelişmeleri ele aldı.

Konuşmasını İngilizce yapan Akar, ABD ile Rusya'dan alınan S-400'ler üzerinden başlayan F-35 krizine değindi. ABD'nin yaptırım tehditlerine karşı uzlaşı çağrısı yaptı.

Dünyada çok kutuplu yeni düzende Çin ve Rusya gibi güçlü aktörlerin öne çıktığını vurguladı Akar. NATO'nun yeni dünya düzenindeki konumuna dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanı, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin dahil edilmediği enerji projelerinin, "başarısızlığa mahkum" olduğunu söyledi.

"Bağımsız ve egemen bir Libya" hedefi ile Libya'da Türkiye'nin varlığını koruyacağını belirten Akar, Hafter'e yönelik desteğin bölgedeki barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğu ifade etti.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # hulusi akar # f35 # milli savunma bakanı # s400