Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '128 milyar dolar' yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankası'nın döviz rezervleri sorusuna yanıt verdi. Erdoğan, 128 milyar doların kurdaki dalgalanmaları engellemek için kullanıldığını belirtti. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın gündeminde gıdada fiyat artışı ve Kovid-19 aşılaması da vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '128 milyar dolar' yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ''Merkez Bankası'nın kasasındaki 128 milyar dolar buharlaştı. Nereye gitti 128 milyar dolar?'' sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yanıt geldi:

- Kuru ve faizi çok yükseklere taşıyarak toplumsal kargaşa peşinde olanların oyunlarını da bozduk.

- Bir süredir maruz kaldığımız ekonomik tuzaklarla mücadele ederken, salgın bahanesiyle yeni bir finansal dalgalanma oluşturmak isteyenlere, elimizdeki tüm araçları kullanarak fırsat vermedik. Kılıçdaroğlu’nun sürekli sorduğu dövizlerin önemli bir bölümü işte bu mücadelede kullanılmıştır.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan’ın gıdatedariki ve üretimine ilişkin de konuştu:

- Dünyanın pek çok yerinde paniğe yol açan gıda üretimi, tedariki ve dağıtımı konusunda da hiçbir sıkıntımız bulunmuyor. Şu anda Tarım Kredi Kooperatifi de yoğun bir şekilde sayısını 180'den süratle 500'e çıkarma talimatını kendisine verdim. İlk etapta 500 daha sonra 1000 gerekirse daha sonra bu sayıları artıracağız.

Cumhurbaşkanı aşı tedarikinin de süreceğini ifade etti:

- Mart ayı, inşallah, aşılama konusunda da çok büyük mesafelerin kat edileceği bir dönem olacaktır. Aşı temini için tüm kanalları zorluyoruz.

# chp # erdoğan # ak parti # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # Merkez Bankası # dünya # üretim # tedarik # Gıda # ekonomik # 128 milyar dolar