ABD koridoruna kalkan oldular

Türkiye'nin Kürt koridoruna müdahale planı CHP, HDP, ÖDP, DİSK, KESK, TTB, TGS ve TMMOB'u telaşlandırdı. Bu sivil örgütler "Barış Bloğu" adı altında buluştu ve "Suriye'ye müdahaleye hayır" kampanyası başlatıldı. Parti, meslek örgütü, sendika ve dernekler, PYD'ye, yani PKK'ya destek olacaklarını açıkladı. Öcalan'ın özgürlüğünü talebi de ihmal edilmedi.

ABD koridoruna kalkan oldular

Suriye'nin kuzeyinde Amerika'nın desteğiyle oluşturulan "Kürt Koridoru"na Türkiye'nin müdahale planı Başta CHP olmak üzere PKK destekçisi parti ve örgütleri rahatsız etti.

CHP, HDP, ÖDP, DİSK, KESK, TTB, TGS ve TMMOB'unda bulunduğu 77 sivil toplum örgütü Türk Ordusunun koridora müdahalesine karşı çıktı. "Barış Bloğu" adı altında toplanan örgütler "Suriye'ye müdahaleye hayır" kampanyası başlattı.

Bloğun asıl vurgusu Kürt kridorunun desteklenmesi. Olası bir müdahale durumunda da PKK'nın Suriye kolu PYD'ye açık destek sağlanması hedefleneiyor.

CHP'li Fikri Sağlar, Sezgin Tanrıkulu, Musa Çam, İlhan Cihaner, Veli Ağbaba, Oğuz Kaan Salıcı ve Zeynep Altok gibi isimlerinde bulunduğu 15 CHP'li vekil bildiriyi imzaladı.

Türk Ordusunun Amerika-İsrail koridoruna müdahale etmesi Türkiye içinde gerginliğe neden olcağı vurlanan toplantıda PKK lideri Öcalan'a özgürlük istedi.

ulusalkanal.com.tr

# chp # hdp # disk # kesk # TTB # ÖDP # abd koridoru