HDP'li Tuba Hezer'in fezlekesi Başbakanlık'a gönderildi

9 HDP’li vekilin fezlekeleri Meclis’e iletilmek üzere Başbakanlık’a gönderildi. Fezlekeler arasında 17 Şubat saldırısını yapan teröristin tabutunu taşıyan HDP’li Tuğba Hezer de bulunuyor. Meclis ara tatilinin ardından “dokunulmazlıkların kaldırılması” istemiyle hazırlanan fezlekelerin Meclis Başkanlığına gelmesi bekleniyor

HDP'li Tuba Hezer'in fezlekesi Başbakanlık'a gönderildi

“Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 9 HDP’li vekil hakkında hazırlanan fezleke dosyası tamamlandı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemiyle hazırlanan fezlekeler Başbakanlık’a iletildi.

Dosyalar Başbakanlık’ta yapılacak incelenmenin ardından Meclis’e gönderilecek.

Dosyaları gönderilen milletvekilleri, Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Aycan İrmez, Çağlar Demirel, İmam Taşçıer, Feleknas Uca ve Adem Geveri ile Gülser Yıldırım.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in de terörist taziyesine katılmasına ilişkin hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'ndan Başbakanlığa gönderildi. Hezer 17 Şubat'taki Ankara saldırısını yapan canlı bombanın taziye çadırına ziyaret etmişti.

Meclis ara tatilinin ardından fezlekelerle ilgili sürecin başlaması bekleniliyor. Fezlekeler ardından Anayasa ve Adalet Komisyonu’nda görüşülecek. Komisyon görüşmelerinden sonra hazırlanan raporda “dokunulmazlıkların kaldırılması” yönünde karar çıkarsa, karar Meclis Genel Kurulu’na iletilecek.

Dokunulmazlık oylaması Genel Kurul’da gizli oylama yöntemiyle yapılacak. Bir milletvekilinin dokunulmazlığı oylamaya katılanların salt çoğunluğuyla kaldırılacak.

Geçen hafta da aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 5 HDP’linin fezlekeleri Meclis’e gönderilmişti.

Meclis Genel Kurulu’nda HDP’li vekillere ait 260’ın üzerinde dosya bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

# adalet bakanlığı # hdp # fezleke