Cerattepe'de polis müdahalesi! Gözaltına alınan dernek başkanı, Ulusal Kanal'a konuştu

Cerattepe'de polis müdahalesi! Gözaltına alınan dernek başkanı, Ulusal Kanal'a konuştu

Artvin Cerattepe'de maden karşıtı eylemcilerin kurduğu barikatlara emniyet güçleri müdahale etti.

Müdahale sırasında Yeşil Artvin Derneği Başkan Neşe Karahan'ın da aralarında yer aldığı 6 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINAN DERNEK BAŞKANI, ULUSAL KANAL'A KONUŞTU

Savcılığa çıkarılmak üzere Artvin Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Neşe Karahan, ulusalkanal.com.tr'ye telefon ile yaptığı açıklamada "Bu sadece Artvin'in değil tüm Türkiye'nin sorunudur, parti ayrımı gözetmeksizin tüm herkesi Artvin'e çağırıyoruz. Bizler burada bir hukuksuzluğa karşı doğanın yanında, doğanın yok olmaması, çevrenin imha edilmemesi için hukuk kuralları içersinde mücadele ediyoruz. Plastik mermiler, gaz bombaları, gözaltılar bizleri haklı mücadelemizde yıldıramayacak" dedi.

CHP'Lİ VEKİL AÇLIK GREVİNDE

Bu arada CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan ise, valilik önünde açlık grevine başladı.

LEVENT GÖK, ARTVİN VALİSİ'Nİ ARADI

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cerattepe'deki doğa katliamına karşı mücadele eden yurttaşlara güvenlik güçlerinin sert müdahalesi nedeniyle Artvin Valisi Kemal Cirit ile görüştü.

CHP Grup Başkanvekili Gök, Vali Cirit'e toplumun doğa katliamına karşı gösterdiği duyarlılığa ve tepkiye kulak verilmesini istedi.

Gök, Vali Cirit'e güvenlik güçlerinin yurttaşlara yönelik sert müdahaleden derhal vazgeçmesini isterken, tüm Türkiye'nin gözünün de kulağının da Cerattepe'de olduğunun altını çizdi.

ARTVİN BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Bu arada AKP'li Artvin Belediyesi hoparlöründen, Artvin halkını valilik önüne çağıran bir anons yapıldı. Anonsu duyan Artvinliler Valilik önünde toplandı ve protestolara buradan devam etti.

AKP'li Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, sorunları görüşmek üzere Ankara'ya hareket etmeden önce yaptığı açıklamada "Kimse burayı sizin kadar, bizim kadar iyi hissedemiyor, edemezde. Bizler Artvin’e yakışır bir şekilde mücadelemizi vereceğiz. Amacımız bu şehri hak ettiği gibi yaşatmak ve korumaktır. Bizler misyonumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu misyon hukuk çerçevesinde halkımızın huzurlu, mutlu yaşayabilmesidir.” dedi.

İŞTE GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ

Gözaltına alınan kişilerin isimleri ise şu şekilde:

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Dernek yöneticisi Bahattin Altuntaş, Dursun Ali Koyuncu, Kamil Güven, Kenan Balcı, Osman Okur.

TGB'DEN ÇAĞRI

Öte yandan Türkiye Gençlik Birliği, Cerattepe'ye, yeşile ve memleketimize sahip çıkmak için İstanbul'da Cengiz Holding önünde eylem düzenleyecek.

TGB tarafından yapılan açıklamaya göre eylem yer ve saati şu şekilde:

Tarih: 17 Şubat 2016 Çarşamba

Saat:15.30

Yer: Cengiz Holding Önü, /Kısıklı, Üsküdar

ulusalkanal.com.tr

# Türkiye Barolar Birliği # polis müdahalesi # artvin cerattepe