Suriye ordusu kritik bir bölgeyi daha aldı

Suriye'de gözler Cenevre görüşmelerinden çok sahadaki askeri durumda. Suriye Ordusu 10 cephede sürdürdüğü taarruzda önemli başarılar elde etti. Ordu birlikleri Lazkiye'nin kuzey kırsalında Türkiye sınırına 7 kilometre yakın olan Rabia kasabasında kontrolü sağladı. Son 72 saatte 120 kilometre karelik alanda 18 beldeyi Fetih Ordusu'ndan geri aldı.

Suriye ordusu kritik bir bölgeyi daha aldı

Suriye ordusu kritik bir bölgeyi daha aldı. Lazkiye kırsalında Türkiye sınırına 7 kilometre mesafedeki Rabia kasabasının kontrolü sağlandı.

Stratejik bir konumda bulunan Rabia kasabası 2012 yılında El Nusra ve Fetih Ordusu gibi terör gruplarının kontrolüne geçmişti. Kasaba teröristlerin ikmal yoluydu. Rabia’nın alınmasıyla, sınıra doğru askeri bir harekatın kapısı da açıldı.

Rabia kasabasına yönelik operasyonlara Rusya’nın savaş uçakları da hava desteği verdi. 23 teröristin öldürüldüğü, 160 teröristin de yaralandığını operasyon sonrasında kasabada kontrol sağlandı. Kasabadaki bazı teröristlerin Türkiye'ye kaçtığı belirtildi.

Suriye ordusunun Rabia'da kontrolü sağlamasıyla teröristler Lazkiye'deki son üslerini de kaybetmiş oldu. Ordu, bir diğer kritik nokta olan Salma kasabasını da 12 Ocak'ta teröristlerden temizlemişti.

Son 72 saatte 120 kilometre karelik alanda 18 beldeyi alan Suriye Ordusunun bir sonraki hedefi ise İdlib'in Türkiye sınırındaki ilçesi Cisr eş Şuğur. Ordu birlikleri, Türkiye sırındaki kasaba ve beldelerde kontrolü sağlayarak İdlib'teki Fetih Ordusu'nu sıkıştırmayı hedefliyor.

Halep'te ise Suriye Ordusu'nun IŞİD'in elindeki El Bab ilçesine doğru ilerleyişi sürüyor. Bu cephedeki Katar veTel Hattabat köyleri Suriye Ordusu tarafından kurtarıldı. Suriye Ordusu El Bab'ı IŞİD'ten alarak örgütün Rakka ile Türkiye sınırı arasındaki bağlantısı kesmeyi ve Türkiye sınırına doğru ilerlemeyi amaçlıyor.

Orta vadeli strateji kapsamında Halep ve Lazkiye'deki Suriye Ordusu birliklerinin operasyonel anlamda birleştirilmesi hedefleniyor. Cephelerin birleştirme hedefi İdlib kentine yönelik büyük operasyon için hazırlıklar kapsamında yer alıyor.

HABER: MEHMET KIVANÇ

ulusalkanal.com.tr

# Türkiye sınırı # beşar esad # suriye ordusu # Rabia