Mersin ve Eskişehir sele teslim oldu

Mersin ve Eskişehir, sele teslim oldu. Bazı ilçelerde ve tarım alanlarında su baskınları yaşandı.

Mersin ve Eskişehir sele teslim oldu

Mersin'in merkez Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde sağanak yağış su baskınlarına neden oldu.

Gece saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle çok sayıda yol, iş yeri ve ev su altında kaldı. Merkez Yenişehir ilçesindeki bazı alt geçitlerde su birikintisi oluştu. Yağış nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi, bazı araçlar yolda kaldı.

Su baskınlarının yaşandığı ev ve iş yerlerinde pek çok eşya kullanılamaz hale geldi. Rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar devrildi.

Sağanak yağış Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde de etkili oldu. Mülk, Nasrettin Hoca ve Oğlakçı mahallelerinde sağanak ve ardından başlayan dolu hayatı olumsuz etkiledi.

Sağanak nedeniyle dereler taşarken, bazı tarım alanlarını su bastı. Demirci ve Oğlakçı mahallelerinde 42 küçükbaş hayvan telef oldu, 2 evde hasar oluştu. Çadırlar bölgesinden kurtarılan işçiler ve aileleri, jandarma ve AFAD tarafından ilçedeki spor salonlarına götürüldü.

Ankara-Eskişehir kara yolu ise yer yer biriken su nedeniyle bir süre trafiğe kapandı. Yol, suyun çekilmesinin ardından kontrollü olarak yeniden ulaşıma açıldı. Mülk Mahallesi'nde de dere yatağındaki barakada mahsur kalan 6 kişi, jandarma ve AFAD ekiplerince kurtarıldı.

# Mersin # sağanak # AFAD # Eskişehir # yağmur # akdeniz # sel # mezitli # sivrihisar # yenişehir # toroslar # mersin hava durumu # mersin sel # eskişehir hava durumu