Savunma sanayisinde hedefler büyüyor

Türkiye'nin savunma sanayii hedefleri büyüyor. Yerlilik oranı yüzde 68'i bulmuş durumda. Özellikle geçtiğimiz yıl bu oranı çok daha yukarıya çekecek önemli adımlar atıldı. Savunma Sanayii Başkanlığı 2018'deki gelişmelerin yer aldığı bir video paylaştı.

2018 yılı savunma sanayii için oldukça verimli geçti. Hedefler de bu bağlamda büyüdü. Savunma Sanayii Başkanlığı faaliyetlerine devam ederken "öne çıkan gelişmeler"i derleyen bir video hazırladı.

Yerlilik oranı yüzde 68'i bulan savunma sanayisinde, geçen yıl bu oranı çok daha yukarıya çekecek önemli adımlar atıldı. Yerli motor için yatırımlar ilk meyvesini Anka'nın gökyüzüyle buluşmasıyla verdi. Yerli helikopter motorunun ilk ateşlemesi de 2018'de yapıldı. Tank ve jet motoru geliştirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Gökbey helikopterinin ilk uçuşu, ÇAFRAD'ın atış testi, Altay tankının seri üretime geçmesi, uzun menzilli bölge hava ve füze savunma Siper ile Akıncı İHA projelerinin başlatılması geçen yıl öne çıkan gelişmeler oldu.

Türkiye, elektromanyetik top sistemi ve lazer gibi geleceğin silahlarına yönelik geldiği noktayı da başarılı atış testleriyle ortaya koydu.

ulusal.com.tr

# savunma sanayi