HSK Başkanvekili Yılmaz'dan önemli mesajlar

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz, 15 Temmuz sonrası yargıdaki tabloya ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Yargının, darbe girişimi sonrası oluşan sıkıntılı süreci aşması için herkesten destek isteyen Yılmaz, "Yargıyı her türlü tartışmanın dışına çekmeliyiz" dedi. Yılmaz mesajında "Cumhuriyetimiz güçlü olsun" ifadelerini kullandı

HSK Başkanvekili Yılmaz'dan önemli mesajlar

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz, 15 Temmuz sonrası oluşan sıkıntılı sürecin aşılması için herkesten destek istedi. Hakim ve savcılara da önemli mesajlar verdi.

Yılmaz, FETÖ kapsamında yaklaşık 4 bin 500 hakim ve savcının ihraç edilmesine rağmen mevut kadroların büyük özveriyle adaletin gerçekleşmesi için çaba gösterdiğini belirtti.

Yargının yükünün arttığını söyleyen Yılmaz, yargı mensubu açığını kapatmak için de çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yılmaz, bir ülkede barış, huzur ve güven içinde yaşamanın her şeyden önce yargının güvenli ve zamanında karar verebilmesine bağlı olduğunu vurguladı.

"ADİL KARAR VURGUSU: İyi bilinmelidir ki birbirine aykırı çıkarları dengeleyecek, diğerlerini yok etmek isteyen ihtirasları dizginleyecek olan, hakim ve savcıların verecekleri adil kararlardır. Fedakar Türk hakimleri, adalet terazisini, 'namus ve vicdan' diye kenetlenen elleriyle, yalnız ve yalnız hakkın gerçekleşmesi için tuttuklarının hep bilincinde olacaklardır. Hakim ve savcılarımız ile adalet personeli, her yıl artan nüfusa, çığ gibi büyüyen hukuki ve cezai ihtilaflara, kadro eksikliğine, hain darbe girişiminin yarattığı olumsuzluklara rağmen büyük bir özveriyle adaletin gerçekleşmesi için çaba harcarken zamanı, emeği ve mali kaynakları mümkün olduğunca ekonomik kullanmak ve yargıyı her türlü yanlış değerlendirme ve tartışmaların dışına çekmek zorunluluğunu da görevinin gereği kabul etmiştir."

Sözcü gazetesinin haberine göre Mehmet Yılmaz, bu açıklamaları Anadolu Adliyesi'nin çıkardığı bir dergiye yolladığı yazıda yaptı.

HSK Başkanvekili, "Değerli meslektaşlarım, alnınız ak, yüreğiniz sıcak, hükmünüz berrak, adaletiniz tam olsun" ifadelerini de kullandı. Yılmaz yazısını, "Sonsuza dek ülkemiz birlik ve bütünlük içinde, demokrasimiz daim, Cumhuriyetimiz güçlü olsun” mesajıyla tamamladı.

ulusal.com.tr

# HSK # mehmet yılmaz