Hulusi Akar: Mücadele sürecek dönüş yok

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK kamplarına gece yarısı bomba yağdırdı. Kandil başta olmak üzere Irak'ın kuzeyinde 12 hedef imha edildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, operasyonu "Birleştirilmiş Harekat Merkezi"nden takip etti.

PKK hedefleri ateş altına alındı. Genelkurmay Başkanı, hava harekatlarını anbean takip etti. Bölücü terör örgütü son yılların en büyük darbesini alıyor.

Gece Kandil, Sincar, Hakurk ve Avaşin-Basyan'daki terör hedeflerine hava harekatı düzenlendi.

Teröristlerin sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olmak üzere toplam 12 hedefi F-16'lar tarafından yok edildi. Böylelikle 2 gün içinde söz konusu bölgelerde 26 hedef vurulmuş oldu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki kuvvet komutanlarıyla, Muharip Hava Kuvveti Komutanlığına gitti. Akar, Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'ne geçerek brifing aldı. Çalışmaları denetleyen Akar, daha sonra gece yarısı Irak'ın kuzeyindeki hedeflere yönelik harekatı takip etti.

Akar, önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasına personeli tebrik ederek başlayan Genelkurmay Başkanı, "Bu sefer, bu dönemde biz azimle, kararlılıkla tüm terör örgütlerinin, tüm teröristlerin üzerine gitmek suretiyle bunların sonunu getirmekte kararlıyız. Ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bundan dönüş yok" açıklamasını yaptı.

PKK'nın kampları aralıksız vuruluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, son bir haftada Irak'ın kuzeyine düzenlenen harekatta 18 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini de açıkladı.

# son dakika # flaş # hulusi akar açıklama