Ogün Samast, Dink cinayeti için adliyede

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali soruşturmasında, suikastin tetikçisi Ogün Samast'ın ifadesi alındı. Soruşturmayı yürüten savcı, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in de ifadelerini alacak.

Ogün Samast, Dink cinayeti için adliyede

Hrant Dinkcinayetinde kamu görevlilerinin ihmali soruşturmasında, suikastin tetikçisi Ogün Samast'ın ifadesi alındı. Soruşturmayı yürüten savcı, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in de ifadelerini alacak.

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, suikastte "kamu görevlilerinin ihmali" soruşturmasında ifade verdi.

Dink'in öldürülmesinde ihmali olan kamu görevlilerini soruşturan Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, cinayette tetiği çeken Samat'ı tanık olarak dinledi. Samast, bir süre önce savcı Doğan'a mektup yazarak konuşmak istediğini söylemişti.

Sabah saatlerinde tutuklu bulunduğu cezaevinden İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne götürülen Samast için terör savcılığının bulunduğu katta güvenlik önlemleri artırıldı. Savcı odalarının bulunduğu koridor Jandarma koruması altına altına alındı.

Dink'i öldürmekten 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Samast'ın savcıya yaklaşık 3 saat ifade verdiği öğrenildi. Samast ifadesinin ardından cezasını çektiği Kandıra Cezaevi'ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in de ifadeleri alınacak.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # cinayet # ogün samast # agos gazetesi # türkiye ermenistan ilişkileri