Efe Boz davasında önemli gelişme

Okul tuvaletinde lavabonun üzerine düşmesi sonucu 4 yıl önce hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz'un davasında karar çıktı. Suçlu bulunan Okul Müdürü 3 yıl 4 ay, Taşeron firmanın müdürü ve mühendisi ise 2 yıl 6’şar ay hapis cezası aldı. Davada diğer sanık olan ana sınıfı öğretmenine ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Öğretmenin cezası ertelendi. Anne Nurdan Boz karara tepki gösterdi.

Efe Boz davasında önemli gelişme

Okul tuvaletinde lavabonun üzerine düşmesi sonucu 4 yıl önce hayatını kaybeden küçük Efe Boz'un davasında karar verildi.

Davada suçlu bulunan Okul Müdürü, ana okulu öğretmeni, taşeron firmanın müdürü ve mühendisine ceza çıktı.

Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu’nun müdürü Mustafa Katırcılar 3 yıl 4 ay, taşeron firmanın müdürü Yalçın Kaya ve mühendisi Murat Kılıç 2 yıl 6’şar ay, ana okulu öğretmeni Gökçen Gökalp 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gökçen Gökalp'in cezası ertelendi.

Davanın diğer sanıkları Müdür Yardımcıları Fatma Metin ve Pınar Tan Aslan ile firma sahibi Aslan Yavuz Haberdar ve kontrolör Halim Cüneyt İşyar beraat etti.

Mahkeme, yasal zorunluluklar yerine getirilmeden inşaata izin veren Maltepe Kaymakamlığı, İstanbul İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Boz ailesi ise kararı yeterli bulmadı. 4 yıldır hukuk mücadelesi veren anne Nurdan Boz ise çok üzgün olduğunu belirtti.

"Maalesef üzgünüm. Verilen kararları yeterli bulmuyorum. 5,5 yaşındaki bir çocuk hayattan koparıldı. Ağır kusur, ağır ihmal var, ağır tedbirsizlik var"

Ailenin avukatı Ümit Erdem, karara itiraz edeceklerini söyledi.

"Karar bizi tatmin etmedi. Ama sonuçta bir kısım mahkumiyetler de çıktı"

ulusalkanal.com.tr

# okul # lavabo