Koronavirüs salgını son olarak Yunanistan'da ve Brezilya'da görüldü

Koronavirüs salgını son olarak Yunanistan'da ve Brezilya'da görüldü. Dünya genelinde ölü sayısı 2 bin 700'ü aştı. Dünya Sağlık Örgütü, İran'a ekip gönderileceğini açıkladı. DSÖ Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Aylward, "dünyanın koronavirüsle mücadelede Çin'i örnek alması gerektiğini" söyledi.

Koronavirüs salgını son olarak Yunanistan'da ve Brezilya'da görüldü

Kovid-19'un dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 81 bini geçti. Salgın nedeniyle Çin ve dünyada toplam 2 bin 700'ün üzerinde kişi yaşamını yitirdi.

Son olarak komşu Yunanistan'da da koronavirüs vakası onaylandı. 38 yaşındaki Yunanistan vatandaşı bir kadında, virüs tespit edildi. Kadının İtalya'yı ziyaret ettiği öğrenildi.

Brezilya hükümeti de ülkedeki ilk koronavirüs vakasını duyurdu. Böylece koronavirüs ilk kez Güney Amerika bölgesine de sıçradı. Hastanın İtalya'yı ziyaret eden 61 yaşındaki bir kişi olduğu öne sürüldü.

Güney Kore'de görevli Amerikan askerinde yeni tip koronavirüs tespit edildi. ABD Kore Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, 23 yaşındaki askerin kışla dışındaki evinde karantina altına alındığı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus , "İtalya, İran ve Güney Kore’de aniden artan vakalar ciddi endişe verici. " diye konuştu. Genel Direktör ayrıca, bir ekibin bu hafta sonu İran'a gideceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Aylward'in "Mücadelede Çin'i örnek alın" vurgusu ise dikkat çekti.

İtalya genelinde koronavirüs vaka sayısı 323'e yükseldi. Kuzeydeki Bergamo kentinden güneydeki Sicilya adasının merkezi Palermo kentine tatile giden 3 kişide de Kovid-19'a rastlandı. Ülkede can kaybı ise 11'e ulaştı.

İran Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısını 19 olarak açıkladı. Toplam vaka sayısı 139 olan İran, Çin'den sonra virüsün en çok ölüme neden olduğu ülke durumunda.

Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısında artış oranı ise azalıyor. Virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 2 bin 717 oldu. Şüpheli olan kişilerin sayısı 2 bin 491'e, müşahede altına alınanların sayısı 79 bin 108'e geriledi. Taburcu edilenlerin sayısı 29 bin 745’e çıktı.

ulusal.com.tr

# koronavirüs