Kim Jong-un'dan Trump'a: Bunak ABD'liye açıklamalarının bedelini ödeteceğim

Trump'un KDHC'yi yok etme tehdidi savurduğu BM konuşmasına Kim Jong-un'dan sert yanıt geldi.

Kim Jong-un'dan Trump'a: Bunak ABD'liye açıklamalarının bedelini ödeteceğim

ABD'nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne yönelik yeni yaptırımları ilan etmesinden sadece birkaç saat sonra Kim Jong-un, sert bir açıklama yaparak Trump'ı hedef aldı.

Trump'ın "akli dengesinin bozuk olduğunu belirten Kore lideri, "Trump dünyanın gözleri önünde bana ve ülkeme hakaret etti. Ve tarihteki en azılı savaş ilanında bulundu" dedi.

KDHC Haber Ajansı KCNA'nın aktardığına göre Trump'ın BM konuşmasını "eşi benzeri görülmemiş kabalıkta bir saçmalık" olarak nitelendiren Kim, "ABD'nin başkomutanlığı imtiyazını elinde tutan adama açıklamasının bedelini pahalı bir biçimde ödeteceğim" ifadelerini kullandı.

Kore lideri sözlerine, "Akli dengesi bozuk bunak ABD'liyi kesinlikle ateşle terbiye edeceğim" diye devam etti.

Kim'in açıklaması, bir masanın arkasında oturarak elinde kağıt tuttuğu bir karesiyle yayınlandı.

72. BM Genel Kurulu'nda KDHC'yi "yok etmekle" tehdit eden Trump, Kim Jong-un'u ise 2. kez kendi taktığı "Roket Adam" lakabıyla hedef almıştı.

Trump, "ABD güçlü ve sabırlıdır ama kendimizi korumak zorunda bırakılırsak Kuzey Kore'yi yok etmekten başka seçeneğimiz kalmaz. Roket Adam kendisi ve rejim için intihar görevinde. ABD hazır, istekli ve muktedir ama buna gerek kalmamasını umuyoruz" diye konuşmuştu.

TRUMP'TAN CEVAP

ABD Başkanı Donald Trump, Kim Jong-un'un açıklamalarına Twitter'dan yanıt verdi.

Donald Trump, "Halkının açlık çekmesine ya da ölmesine aldırmayan deli adam Kim Jong-un, hiç görülmemiş şekilde test edilecek!" dedi.

Donald Trump yazdığı bir başka Tweet'te Rusya'yı hedef aldı. Trump," Rusya sahtekarlığı Facebook reklamlarında sürüyor. Tamamen önyargılı ve dürüst olmayan üçkağıtçı Hillary medyası ne diyorsunuz? " ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# abd # trump # Kore # Kim Jong-Un