Kısıtlamalar geri mi geliyor?

Milyonların gözü yarın yapılacak bakanlar kurulu toplantısında. Toplantıda illerdeki vaka artışları, risk haritasının son durumu ve aşı takvimi ele alınacak. Risk haritasının güncellenmesinin ardından özellikle büyükşehirlere yeni tedbirlerin gelmesi gündemde.

Kısıtlamalar geri mi geliyor?

Vaka artışları, genetiği değişmiş virüs... Yeni kısıtlamalar kapıda mı?

Bakanlar Kurulu 15 Mart'ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının ana gündemi Kovid-19 ile mücadele olacak. Öne çıkan başlık ise son haftalarda illerde artan vaka sayıları...

Peki, bu durum kısıtlamalara ilişkin yeni kararların alınmasına neden olur mu? Toplantıda vaka sayıları, hastane ve yoğun bakım kapasiteleri ile aşılama oranlarına bakılarak illerin risk durumu yeniden değerlendirilecek.

Risk haritasının güncellenmesinin ardından özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir için yeniden kısıtlamalar gündeme gelebilir. İşte bu sorunun yanıtı yeni haftanın ilk gününde belli olacak.

Genetiği değişmiş virüse karşı alınacak ek tedbir olacak mı? Buna ilişkin de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kapsamlı bir sunum yapacak. Koca, Bilim Kurulu üyelerinin varsa tavsiye niteliğindeki kararları Bakanlar Kurulu üyelerine sunacak.

Aşı çalışmaları da Bakanlar Kurulu toplantısında masada olacak. Türkiye'deki aşılanma süreci değerlendirilecek. Çin ve Almanya'dan sipariş edilen aşıların son durumu ele alınacak. Ayrıca yerli aşı çalışmaları da detaylı şekilde görüşülecek.

Öte yandan toplantıda sadece salgınla mücadele değil, iç ve dış siyasetteki gelişmeler ile terörle mücadelede önemli bir yer tutacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek alınan kararları kamuoyuna duyuracak.

# istanbul # ankara # türkiye # bakanlar kurulu # çin # almanya # Kovid19 # aşı # fahrettin koca # Bilim # kısıtlama # çalışma # aşılama # Bilim Kurulu # aşı çalışmaları # risk