Suudi Prens'ten Amerika'ya çağrı: Suriye'den kısa dönemde çekilmeyin

ABD Başkanı Trump, "Suriye'den çekileceğiz" dedi. Suudi Veliaht Prens'den Amerika'ya "anında çekilmeyin" çağrısı geldi. Prens Selman, "Amerika Suriye'den çekilirse, İran Suriye'de silah koridoru kurabilir." dedi

Suudi Prens'ten Amerika'ya çağrı: Suriye'den kısa dönemde çekilmeyin

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'den çekilme" kararı Suudi Arabistan'da endişe yarattı.

Trump'ın açıklaması sonrası Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman, "Amerika Suriye'de askeri varlığını korumalı" dedi.

Selman, bölgede İran nüfuzunun zayıflaması için Amerika'nın en azından bir süre daha orda bulunması gerektiğini belirtti.

Suudi Prens, "Amerika uzun dönemde olmasa, kısa dönemde Suriye'de askeri varlığını korumalı" dedi.

Suudi Prens Amerika seyahati sırasında Time Magazine'e konuştu, Amerika'ya Suriye'den hemen çekilmeyin çağrısında bulundu.

Selman, "Eğer askerlerinizi Suriye'den çekerseniz, önemli bir kontrol noktasını kaybedersiniz, ve bu açılan koridor da bölgede birçok şey yaratır" dedi. Suudi Veliaht Prens, "Amerika Suriye'den çekilirse, rakibimiz İran Suriye ve Lübnan boyunca uzayan silah koridoru kurabilir." dedi.

The Times of Israel gazetesinin yorumlarına göre, Amerika'nın Suriye'den çekilmesi İsrail için rakibi İran'a karşı büyük bir tehdit unsuru oluşturur. Washington yönetimi, bölgede İran'ın nüfuzunu azaltmak için İsrail'e destek olacacağını belirtmişti.

ulusal.com.tr

# abd # suriye # suudi