Erdoğan hedef aldı, Babacan sahip çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerden yere vurdu, Başbakan yardımcısı Ali Babacan sahip çıktı. Erdoğan'ın, Merkez Bankası'na yönelik eleştirilerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan yanıt geldi. Babacan, Merkez Bankası'nın aldığı kararları, “Türkiye için gerekli ve isabetli adımlar” sözleriyle değerlendirdi.

Erdoğan hedef aldı, Babacan sahip çıktı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yönelik eleştirilerine yanıt Davos'tan geldi. Dünya Ekonomik Forumuna katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan “Merkez Bankasının arkasındayım” mesajı verdi.

Dünya Ekonomi Forumu'nda soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankasını desteklediğini bildirdi.

İyi adımlar... İhracatçılarımıza yaptığımız destek gibi, artık turizmcilerimize de Merkez Bankası kaynaklı uygun şartlı fon desteği bundan sonra verilmiş olacak.

Merkez Bankası’nın, ihracat reeskont kredilerinin kapsamının genişletilmesini de değerlendiren Babacan bu kararı “Türkiye için gerekli ve isabetli adımlar” olarak gördüğünü belirtti.

Babacan söz konusu kararlara Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da onay verdiğini açıkladı. “Sayın Başbakanımızın bilgisi dahilinde konuştuğumuz konular bunlar” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # ali babacan # Merkez Bankası # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # davos