Coni Diyarbakır'a konuşlandı

Amerika, Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üssü'ne 90 bin metrekarelik operasyon merkezi kurdu. Operasyon merkezi, ileri teknoloji haberleşme ve radar cihazları ile donatıldı. Aralarında sivil giyinimli personelin de bulunduğu özel ekipler için operasyon odaları inşa edildi.

Coni Diyarbakır'a konuşlandı

ABD'liler, "arama-kurtarma" dedi, Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üssü'ne 90 bin metrekarelik operasyon merkezi inşa etti.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Amerika AKP Hükümeti ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde Eylül ayından itibaren Türkiye'ye savaş uçaklarını ve özel birliklerini gönderdi.

Anlaşma gereği ABD Diyarbakır'a sadece arama kurtarma birliği konuşlandıracaktı. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'ne konuşlanan ABD'liler, üssün batı tarafında savaş jetlerinin hangarlarının bulunduğu bölümde hummalı bir çalışma yürüttü.

Google harita uygulamasında, 22 Haziran 2015'te bomboş olan alana kısa sürede dev bir merkez kurulduğu görülüyor.

ABD'den gönderilen özel ekip bir ay içinde 90 bin metrekare alanı sıfırdan inşaa etti. Çeşitli boyutlarda yüzlerce sahra çadırı kuruldu. ABD'lilere ait haberleşme ve radar cihazları için ciddi bir altyapı çalışması da yürütüldü.

ABD'nin "arama-kurtarma birliği konuşlandıracağım" dediği üsse 90 bin metrekarelik operasyon merkezi inşa etti.

8. Ana Jet Üssü'nde görevli bir yetkiliye göre ABD'liler Diyarbakır'daki üste kalıcı. ABD'lilerin yerleştiği bölgeye giriş çıkışlar da ABD personelinin denetimi altında. Söz konusu alana sadece askeri değil; sivil giyinimli görevliler de özel araçlarıyla giriş çıkış yapıyor.

ulusalkanal.com.tr

# coni # amerikan askerleri