Sağlık Bakanı Koca açıkladı! O uçağın mürettebatı 14 gün gözetim altında olacak

Koronavirüs taşıyan Singapur yolcusunun bulunduğu uçağın mürettebatında virüse rastlanmadığı açıklandı. Konu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da gündemindeydi. Bakan, uçaktaki kişinin Fransız vatandaşı ve transit yolcu olduğunu belirtti. Bakan, ayrıca umreden dönenlerin de kontrolden geçtiğini vurguladı. Koca, yurt dışından dönen vatandaşları da 14 gün evlerinde izole olması için uyardı.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı! O uçağın mürettebatı 14 gün gözetim altında olacak

Sağlık Bakanı Singapur’a giden uçağın mürettebatında virüse rastlanmadığını açıkladı. Bakan salgına ilişkin uyarılarda da bulundu.

İstanbul'dan Singapur'a giden uçakta bulunan bir yolcuda koronavirüs tespit edildiği iddia edildi.. Uçakta bulunan 200 yolcunun da testlerden geçirildiği duyuruldu. Singapur Ulaştırma Bakanlığı, uçağın yapacağı geri dönüş uçuşunun iptal edildiğini ve uçağın boş bir şekilde İstanbul'a geri gönderildiği belirtildi. Bu olay koronovirüse ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da gündemindeydi.

Bakan Koca’ın bir diğer gündem maddesi de umreden dönen yolculara ilişkindi. Koca, Sakarya’da umre dönüşü koronavirüs tespit edildiği iddiasına ilişkin konuştu.

Bakanın salgın nedeniyle Türk vatandaşlarına uyarıları da vardı.

Bakan Koca, virüsün kapıda olduğunu da belirtti, uygulanması gereken 10 korunma kuralını yineledi.

Fahrettin Koca ayrıca, İran ile görüntülü görüşmenin Pazartesi olacağını açıkladı.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # Fransız # singapur # koca