ABD Dışişleri Bakanı Pompeo La Figaro'ya konuştu: "Türkiye'nin askeri kabiliyeti endişe verici"

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo İstanbul'a yaptığı kışkırtma ziyareti öncesi Fransız basınında Türkiye'yi hedef aldı. La Figaro'ya konuşan Pompeo, "Türkiye'nin giderek artan askeri faaliyetleri endişe kaynağı" dedi. Pompeo, Avrupa Birliği'ni de Türkiye'ye karşı ABD ile birlikte hareket etmeye çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo La Figaro'ya konuştu: "Türkiye'nin askeri kabiliyeti endişe verici"

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Paris'ten, Avrupa'yı, Türkiye'ye karşı ABD ile ortak hareket etmeye çağırdı.

ABD'li Bakan Avrupa ve Batı Asya turu kapsamında, Fransa'ya gitti. Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve mevkidaşı Le Drain ile görüştü. Görüşmede Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ele alındı. Türkiye'ye karşı kol kola olan iki ülke, Ankara'yı saldırgan olmakla suçladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede, Türkiye’nin son zamanlarda attığı adımların son derece saldırgan olduğu konusunda mutabık kaldık.

Pompeo Fransız La Figaro'ya konuştu İstanbul'daki "gayriresmi" ziyaretlerinden hemen önce, Türkiye'nin faaliyetlerinden duyduğu endişeyi anlattı." ABD ve AB Türkiye'ye karşı birlikte hareket etmeli" dedi.

Avrupa ve ABD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bu tür eylemlerin halkının çıkarına olmadığı konusunda ikna etmek için birlikte çalışmalı.

Amerika Birleşik Devletleri Türk Ordusu'nun başarısından da endişeli. Pompeo, konuyu verdiği demeçte gündeme getirdi. ABD'li bakan, "Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri bir endişe kaynağı" dedi.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # amerika # libya # erdoğan # suriye # fransa # doğu akdeniz # avrupa # ab # pompeo # portekiz