İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı kim olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı perşembe günü Büyükşehir belediye meclisindeki oylamada belli olacak. Adaylık için en çok konuşulan isim de Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal. Öte yandan 2019 seçimleri için AKP'nin İstanbul korkusu da dillendirilmeye başlandı. Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'u kaybedersek Türkiye'yi kaybederiz dediğini belirtti.

Kadir Topbaş'tan boşalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna Mevlüt Uysal mı aday gösterilecek?

Yeni başkan, perşembe günü İBB meclisinde yapılacak oylama ile belli olacak. Topbaş'ın istifası sonrası en çok konuşulan isim İBB 2.başkanvekili Göksel Gümüşdağ olmuştu.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda yaptığı teamül yoklaması sonrası adaylık için bir isim daha ön plana çıktı.

Erdoğan'ın toplantıda belediye başkanlığı adaylığı için Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı önerdiği ve hatta adaylık için tebrik ettiği öne sürüldü.

Başkan adaylığı için gözlerin çevrildiği Uysal'dan bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili konuşan Başbakan Binalı Yıldırım ise yeni adayın kimliği hakkında bilgi verdi.

Yıldırım'ın bu açıklaması da Mevlüt Uysal'ın adaylığı kesinleşti yorumlarına neden oldu.

ulusal.com.tr

# istanbul büyükşehir belediyesi