Yılın ilk ayında bölücü teröre ağır darbe

Mehmetçikten terör örgütü YPG/PKK'ya yılın ilk ayında ağır darbe geldi. Güvenlik güçlerinin bölücü teröre aman vermeyen mücadelesi sonucunda yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 45 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKK'ya ve gençlik yapılanmasına yönelik birçok ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 112 zanlıdan 63'ü tutuklandı.

Yılın ilk ayında bölücü teröre ağır darbe

Vatan savaşındaki Mehmetçik, bölücü teröre geçit vermiyor. Kararlılıkla süren mücadelede yılın ilk ayında terör örgütü YPG/PKK'ya ağır darbe vuruldu.

Milletin birliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 45 terörist etkisiz hale getirildi.

Soluksuz süren mücadele de terör örgütü PKK'ya ve gençlik yapılanmasına yönelik ocak ayında birçok ilde operasyonlar yapıldı. Gözaltına alınan 112 zanlıdan 63'ü tutuklandı.

Geçen yıl ağustos ayında başlatılan ve 144 teröristin etkisiz hale getirildiği "Kıran" operasyonları tamamlandı. Bazı bölgelerde ise "Kapan" operasyonları başlatıldı.

Çetin kış şartlarına rağmen kararlılıkla süren operasyonlarda örgütün sığınak ve barınakları tek tek imha ediliyor.

Öte yandan Siirt'te PKK'lı teröristlere yardım ettikleri iddiasıyla 8 şüpheli yakalandı.

Geçen yıl Pervari ilçesi kırsalında jandarma timlerine saldırı düzenleyen PKK'lı teröristlerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda 8 kişinin terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri iddiası üzerine çalışma başlatıldı. Belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, uzun namlulu silah, 3 kilogram kenevir tohumu ile iki telsiz ele geçirildi. Gözaltına alınan 8 zanlının jandarmadaki işlemleri sürüyor.

ulusal.com.tr

# mehmetçik # pkk