Yüksekdağ ve Demirtaş'a hapis istemi

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında iddianame hazırlandı. "Biz daha Apo'nun heykelini dikeceğiz" diyen Demirtaş hakkında 142, sırtını PKK'ya dayadığını söyleyen Yüksekdağ hakkında 83 yıla kadar hapis isteniyor

Yüksekdağ ve Demirtaş'a hapis istemi

Figen Yüksekdağ'ın 83 yıla kadar hapsi istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında iddianame hazırlandı.

Onaylanarak 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede Demirtaş’ın PKK/KCK terör örgütünün yöneticisi olduğu, bu kapsamda örgütün siyasi alan merkezi sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü, ayrıca değişik tarihlerde katıldığı, örgütün yasama organı konumunda olan DTK içerisinde de yönetici sıfatıyla hareket ederek eylem ve işlemlerde bulunduğu vurgulandı.

Demirtaş’ın değişik tarihlerde yaptığı birçok konuşma delil olarak dosyaya girdi. Demirtaş'ın 142 yıla kadar hapsi istendi.

Figen Yüksekdağ'ın da örgütün yasama organı konumunda olan DTK içerisindeki faaliyetleri ve diğer eylemleri nedeniyle cezalandırılması istendi. Yüksekdağ hakkında 83 yıla kadar hapis talep edildi.

ulusalkanal.com.tr