Murat Eren'in duruşması 30 Haziran'a ertelendi

Kumpas davalarının tek tutuklu sanığı Pilot Binbaşı Murat Eren bir kez daha hakim karşısına çıktı. Eren’in avukatı Hüseyin Ersöz, davanın Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına zemin oluşturduğunu belirtti. Duruşma 30 Haziran’a ertelendi.

Murat Eren'in duruşması 30 Haziran'a ertelendi

Kumpas davalarının tek tutuklu sanığı olan ve Atabeyler Davasından yargılanan Kurmay Kıdemli Kara Pilot Binbaşı Murat Eren bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Ankara Batı Adliyesi 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar Yunis Akkaya ve Erkut Taş dinlendi.

Erkut Taş, 1998 yılından 2006’ya kadar Şırnak’ta ve Kuzey Irak’ta operasyonlarda teröristlerin peşinde olduğunu söyledi, “Daha sonra da bu dava açıldı” dedi.

Yunis Akkaya ise daha önce verdiği savunmayı tekrarladığını kaydederek, kendilerine bir kumpas kurulduğunu vurguladı.

Binbaşı Murat Eren’in Avukatı Hüseyin Ersöz, davanın Ergenekon ve Balyoz davalarına zemin oluşturulmak için açıldığını belirtti. Ersöz, “amaç, bu dava dosyasının da Ergenekon ile birleştirilmesini sağlamaktı” dedi.

Avukat Ersöz, Davanın, Kapatılan Özel Görevli 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin suç duyurusu üzerine açıldığına dikkat çekti.

Ersöz, Eren hakkında mahkumiyet kararı veren hakimlere HSYK tarafından soruşturma başlatıldığını ve bu yargı mensuplarının açığa alındığını vurguladı.

Ersöz, davanın soruşturma aşamasında görev alan polislerin de tamamının açığa alındığını belirtti.

Mahkeme beyanların ardından duruşmayı 30 Haziran’a erteledi.

Haber: Çağla Atlı

ulusalkanal.com.tr

# murat eren