Partiler için son gün!

1 Haziran'da iki il, yedi ilçe ve beş beldede yerel seçim heyecanı yaşanacak. Partilerin kesin aday listelerinin verilmesi için bugün son gün. İşte Yüksek Seçim Kurulu'nun şaibe iddiaları üzerine iptal ettiği seçim bölgeleri...

Partiler için son gün!

30 Mart Yerel Seçimleri geçti ancak şaibe iddiaları bitmedi. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimleri iptal ederek yenilenmesine karar verdiği 2 il 7 ilçe ve 5 beldede yerel seçimler 1 Haziran'da yapılacak.

Siyasi partilerin kesin aday listeleri için bugün son gün. Siyasi partilerin aday listelerini bugün mesai bitimine kadar Yüksek Seçim Kurullarına vermek zorunda.

1 Haziran'da Yalova ve Ağrı il merkezlerindeki seçimler yenilenecek. Yalova'da CHP, Ağrı'da ise BDP'nin kazandığı belediye başkanlığı seçimleri, uzun süren tartışmalar ve itirazların ardından iptal edilmişti.

Yalova merkezde belediye başkanlığı seçimi yenilenecek. Ağrı merkezde ise, başkanlık, meclis üyeliği ve il genel meclisi seçimi yapılacak.

1 Haziran'da 7 ilçede daha seçim heyecanı yaşanacak.

Eskişehir - Mahmudiye ilçesi

Aydın - Buharkent ilçesi

Bitlis - Güroymak ilçesi

Bayburt - Aydıntepe ilçesi

Çankırı - Şabanözü ilçesi

Kastamonu - Çatalzeytin ilçesi

Tokat - Yeşilyurt ilçesi

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde belediye meclisi ve il genel meclisi seçimi de yapılacak.

1 Haziran tarihinde beş belde belediyesinde de seçimler yenilenecek.

Çorum - Ortaköy ilçesi Aştavul beldesi

Erzincan - Tercan ilçesi Çadırkaya beldesi

Niğde - Merkez Bağlama beldesi

Yozgat - Sorgun ilçesi Eymir beldesi

Afyonkarahisar - Emirdağ ilçesi Gömü beldesi

Gömü beldesinde ayrıca meclis üyeliği seçimi de yapılacak. Ayrıca 200'e yakın köyde muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimi gerçekleştirilecek.

# İtiraz # ysk # siyasi partiler # 1 haziran