İşte MİT'in Fethullah Gülen raporu!

Fethullah Gülen, Zaman gazetesine verdiği röportajda MİT'in hazırladığı Susurluk raporuna adının girdiğine dikkat çekti. Peki, o MİT Raporu'nda Fethullah Gülen ile ilgili hangi birlgiler yazıyordu?

İşte MİT'in Fethullah Gülen raporu!

17 Aralık 1996 tarihli bu "çok gizli" belge Abdullah Çatlı'dan Fethullah Gülen'e Susurluk gerçeğini anlatıyor.

İşte bu MİT raporun son başlığı Fethullah Gülen... MİT, doğumundan başlayarak Gülen'in görevi, örgütlenmesi ve bağlantıları tek tek sıralamıştı. Alparslan Türkeş, Turgut Özal, Korkut Özal ile olan görüşmeler ve ilişkiler tek tek not edilmiş. Dış devletlerle olan bağlantılar ve ideolojik hedefler de MİT tarafından rapora kaydedilmiş.

Fethullah Gülen ile ilgili tutulan bilgi fişinin en çarpıcı bölümü şöyle:

- 20 Ekim 1991 tarihinde yapılan genel seçimler arifesinde münfesih MÇP'ye 3,5 milyar yardımda bulunmuş ve seçimlerde MÇP ile ittifak yapan RP'yi desteklemiştir.

- Nisan 1992 ayı içerisinde, Azerbaycan'a giderek, anılan ülkede TV kurma çalışmalarını başlatmıştır.

- Aynı tarihte ABD'deki Risale-i Nur Enstitüsü'nün çalışmalarını yönlendirmek maksadıyla gizli olarak anılan ülkeye gitmiştir.

- 1992 yılı içinde MÇP'den ayrılarak yeni bir parti kurma çalışmaları içerisine giren Muhsin Yazıcıoğlu'na maddi manevi destek vermektedir.

MİT'in Susurluk Raporu'nda "Gülen Örgütü"nün mali yapılanmasına ilişkin de önemli bir atıf var.

Fethullah Hoca'nın Çiller'in kara para aklama işinde gizli ortağı olduğu, Fethullah Hocacılar'ın CIA'nın bölgemizdeki en önemli sivil toplum kuruluşu olduğu iddiaları, Maliye Bakanlığı müfettişlerinin Fethullah Gülen'in mali kayıtlarını incelemesi ile İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları'nın ilgili kuruluşlarla yapacakları koordine sonucunda çözülebileceği değerlendirilmektedir.

Gülen örgütünün mali ve dış bağlantı ayağıyla ilgili araştırma MİT içinde Asya Başmüşaviri KAşif Kozinoğlu'nun araştırma yaptığı biliniyor. Oda TV davasından tutuklanan Kozinoğlu, 12 Kasım 2011 tarihinde Silivri Cezaevi'nde şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # MİT # zaman gazetesi # susurluk