İran'da Yemen haftası

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun bombardımanına maruz kalan Yemen için İran'da "dayanışma haftası" ilan edildi. Yemen halkı için insani yardım için kampanyası başlatıldı.

İran'da Yemen haftası

İran’da aylardır Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bombardımanı altındaki Yemen için dayanışma haftası ilan edildi.

Kampanya hakkında basına bilgi veren Yemen Halkı ile Dayanışma Koordinasyon Merkezi Başkanı İsmail Ahmedi Mukaddem, saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuk binlerce sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

İran’ın uluslarası kuruluşların denetiminde Yemen’e yaptığı yardımların ayrıntılarını basın ile paylaşan Mukaddem, islam ülkelerinin Yemen sorununa çözüm için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Ulusal Kanal’a konuşan eski İran Emniyet Genel Müdürü İsmail Ahmedi Mukaddem, Birleşmiş Milletler'in Yemen’de yaşananlar karşısında seyirci kalmasını da tepki gösterdi.

"Yemen meselesinde Uluslarası toplum Yemen’e saldıran Suudi Arabistan yerine malesef Yemen halkını mahkum ediyor ve onları çaresizliğe hapsediyor. Yemen halkı acil insani yardıma muhtaç , Hastaneler, sağlık kurumları, eczaneler bombalanmış durumda, halkın acil insani yardıma ihtiyacı var. Bakın Yemen’de yaşanan faciadır orada ölen 3,500 kişinin yarısı kadın ve çocuktur, Suudi Arabistan saldırılarında hedef gözetmiyor ve ateşkes kararlarında uymuyor buna rağmaen birleşmiş Milletler’de suskun bu hiç adil değil."