Mehmetçik'ten Keltepe'de tarihi kahramanlık

Afrin'de teröristlerin kökünü kazıyan Türk ordusunun kahraman komutanları nasıl bir ruhla savaşıyor? Bunu anlatan bir haberimiz var sırada. Keltepe'de 8 askerin şehit olduğu saldırının ardından teröristlerle çatışan bir yüzbaşı mühimmatın azaldığını fark etti. Ve savaş uçaklarına telsizle öyle bir anons geçti ki, işte bu yüzden asla Türk Ordusu yenilmez dedirtti.

Afrin Keltepe'de bir yandan teröristlerle çatışıyor diğer yandan da telsizden Eskişehir'deki hava üssüne ulaşmaya çalışıyordu bölük komutanı Yüzbaşı H.Ş.

Bu arada silahına son şarjörü taktı. O sırada ulaştığı hava üssüne de kısa ve net konuştu. "Vurun bizi" dedi.

Kısa konuşmada neden vurulmak istediğini de söyledi yüzbaşı. Terörist kurşunuyla ölmektense kendi uçakları tarafından vurularak şehit olmak istedi.

27 Şubat'ta Afrin Keltepe'de jandarma komandolara teröristler tarafından pusu kurulmuştu. O saldırı ve sonrasında yaşananlarsa yeni ortaya çıktı.

Yoğun saldırı altında olan jandarma komandolara hava şartları nedeniyle takviye yapılamıyordu. Uzayan çatışmada 8 şehit verildi. Askerlerin mühimmatı bitince en sonunda göğüs göğüse mücadele için "süngü tak" durmuna geçildi.

Silahına son şarjörünü takan Bölük komutanı Yüzbaşı H.Ş, telsizle Eskişehir Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tuğgeneral ile iletişim kurdu ve işte bu çağrıyı yaptı.

Komutanım bu son mühimmat. Şehit olacaksak bu şerefsizlerin kurşunuyla değil Türk Hava Kuvvetleri’nin bombalarıyla şehit olalım. Vurun bizi.

Çağrının ardından büyük bir sorumluluk alan Tuğgeneral, Eskişehir'den jetlere kalkın emri verdi. Çok geçmeden savaş uçakları Keltepe semalarına ulaştı. Çatışmadaki taburda bulunan iki askerin lazer işaretlemesiyle hedefler sıfır sapma ve tam isabet ile vuruldu. Türk askerleriyse hiçbir zarar görmedi.

Çok sayıda PKK'lının etkisiz hale getirildiği 500 teröristin de püskürtüldüğü hava harekatından geriye ise Türk Ordusu'nun asla yenilmeyeceğini gösteren kahraman Yüzbaşı'nın bu telsiz anonsu kaldı.

Komutanım bu son mühimmat. Şehit olacaksak bu şerefsizlerin kurşunuyla değil Türk Hava Kuvvetleri’nin bombalarıyla şehit olalım. Vurun bizi

ulusal.com.tr

# asker