Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinin detayları

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde ittifak konusunun gündeme geldiğini açıkladı. Erdoğan’ın partisinin desteğini istediğini belirten Karamollaoğlu başkanlık sistemine yönelik eleştirilerini dile getirdiğini ifade etti. Saadet Partisi lideri, koltuk tartışmasına da açıklık getirdi.

Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinin detayları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 11 Kasım’da görüştü.

Saadet Partisi liderinden görüşme ile ilgili yeni bir açıklama geldi:

- Bazı konularda aynı, bazı konularda farklı düşündüğümüz ortaya çıktı ama çok olumlu bir görüşme yaptık. Başkanlık sisteminde, bize göre doğru bulmadığımız yönler var. Onları paylaştım. Sayın Cumhurbaşkanı da başkanlık sistemini savundu.

İTTİFAK KONUSUNA SİSTEM YANITI VERDİ

2 saati aşkın süren görüşmeye ilişkin Karamollaoğlu, Abdülkadir Selvi’ye konuştu. Görüşmede ittifakın gündeme geldiğini belirten Karamollaoğlu, “Sistem konusunu önemsiyoruz” dedi.

- Sayın Cumhurbaşkanı bizden destek olmamızı istedi. Ben de yönetim anlamında Başkanlık sistemine temelden karşı olmadığımızı söyledim. Ancak "Denetim ve denge mekanizmalarının olmasını istiyoruz" dedim. “Amerika’da da başkanlık sistemi var ama denge ve denetleme sistemleri de güçlü” dedim. Sayın Cumhurbaşkanı da “Yüzde 50 artı 1, orada bir sıkıntı var ama siyasi istikrar açısından başkanlık sistemini yararlı görüyoruz” dedi.

KOLTUK TARTIŞMASINDA “MESAFE” AYRINTISI

Karamollaoğlu’nun ziyarette üçlü koltuğa oturması da tartışmaya neden olmuştu. Karamollaoğlu, koltuk tartışmasına da açıklık getirdi:

- Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı ile görüşmelerde PCR testi istiyorlar. Ben de test yaptırmamıştım. Cumhurbaşkanı da o konuda hassas biliyorsunuz. “O zaman mesafeli oturalım” dedi. Ben o koltuk işini istiskal edici bir hareket olarak görmedim.

# ankara # erdoğan # ak parti # tayyip erdoğan # başkanlık sistemi # saadet partisi # Abdülkadir Selvi # cumhur ittifakı # Temel Karamollaoğlu # Erdoğan Karamollaoğlu görüşmesi # karamollaoğlu # saadet partisi cumhur ittifakı # saadet partisi ak parti