Oscar ödülleri sahiplerini buldu

İki aydır koronavirüs nedeniyle ertelenen Oscar 2021 sahiplerini buldu. Oscar’da ödülleri Nomadland ve Mank topladı. 6 dalda adaylığı olan Nomadland; ‘‘en iyi film’’, ‘‘en iyi yönetmen’’ ve ‘‘en iyi kadın oyuncu’’ olmak üzere toplam 3 Oscar kazandı.

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademi tarafından düzenlenen Oscar Ödülleri, bu yıl 93. kez sahiplerini buldu.

Salgın nedeniyle iki aydır ertelenen tören, Los Angeles’ın tarihi Union Garı binası ve yıllardır Oscar törenlerine ev sahipliği yapan Dolby Tiyatrosu dahil farklı mekanlarda gerçekleşti.

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri kabul edilen Oscar Ödülleri, Akademi tarihinde ilk kez seyircisiz ve sunucusuz bir Oscar gerçekleşti.

En iyi film ödülünü "Nomadland" kazandı. Törende 6 dalda rekabet eden Nomadland aynı zamanda ‘‘en iyi film’’, ‘‘en iyi yönetmen’’ ve ‘‘en iyi kadın oyuncu’’ olmak üzere toplam 3 Oscar aldı.

En iyi yönetmen ödülünü "Nomadland" filminin yönetmeni Asya kökenli Chloé Zhao kucakladı.Chloé, 93 yıllık Oscar Ödülleri geleneğinde en iyi yönetmen ödülünü alan ikinci kadın oldu.

Nomadland’ın başarısının ardından geceye damga vuran bir diğer yapıt Mank oldu. David Fincher filmi Mank,4 Oscar kazandı. Mank, en iyi film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi yönetmenin de aralarında bulunduğu 10 dalda, en fazla kategoride aday gösterilen yapıt olmuştu.

En İyi Erkek Oyuncu ödülünün kazananı ise The Father’da etkileyici bir performans sergileyen Anthony Hopkins oldu. Hopkins, BAFTA Ödülleri’nde de bu kategorinin kazananı olmuştu.

# oscar # Los Angeles # Oscar ödülleri # ödüllü filmler