İş sağlığı ve güvenliği için özel rapor

Türkiye İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu, iş kazalarının önlenmesini için önemli bir rapor hazırladı. Verimli üretim, büyüme ve kalkınma için iş güvenliğinin öneminin vurgulandığı rapor, Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne sunuldu. Rapor, Cumhurbaşkanı adaylarına da gönderilecek.

Verimliliğe dayalı büyüme için iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çektiler. Türkiye'yi yönetmeye aday olan isimleri bu konuda uyardılar.

Türkiye İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu, yaklaşık 20 milyon çalışanın hayatını yakından ilgilendiren bir rapor hazırladı. İş sağlığı ve güvenliği alanında hazırlanan raporda, verimli üretim, büyüme ve kalkınma için iş kazalarının nasıl önlenebileceği anlatıldı.

Raporda, iş kazalarının azaltılması için çalışmaların bilimsel ve teknolojik yönden yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca bu çalışmaların iş sağlığı ve güvenliği alanındaki profesyonel kişilerin ilgili bürokrasiyle birlikte yapmasının önemli olduğu vurgulandı.

Beklenti ve önerilerinin de içinde olduğu raporu Türkiye İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu Koordinatörü Ceyhun Targın, kamuoyu ile paylatı.

Dünyada her üç dakikada bir işçinin bir iş kazası sonucu yaşamını yitirdiğini belirten Targın, iş sağlığı ve iş güvenliğine verilen önemin daha da arttırılmasını istedi.

Raporu Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne sunduklarını belirten Targın, raporun 24 Haziran öncesi Cumhurbaşkanı adaylarına da gönderileceğini söyledi.

HABER: TANSEV KARA

ulusal.com.tr