HDP'yi kapatılma korkusu sardı

Vatanseverlerin başlattığı #HDPkapatılsın kampanyası çığ gibi büyüyor. HDP sözcüsü Ebru Günay ise konuyla ilgili açıklama yaptı. HDP'ye karşı oluşan cepheyi hedef alan Günay, Ak Parti'nin dün kendisini kapatmak için kampanya yürütenlerle birlikte olduğunu söyledi.

HDP'yi kapatılma korkusu sardı

Vatanseverlerin başlattığı #HDPkapatılsın kampanyası çığ gibi büyüyor. 47 Öncü vatanseverin başlattığı kampanya ilgi oldukça yüksek. Toplumun öncü isimleri de kampanyaya destek verdiklerini söyleyerek kampanyaya imza verdiklerini söylediler.

#HDPkapatılsın kampanyasının halkta karşılık bulması HDP'yi telaşlandırdı. HDP sözcüsü Ebru Günay, düzenledikleri baın toplantısında konuyu açtı.

Sözcü Günay; "AKP, dün kendisini kapatmak için kampanya yürütenlerle bugün partimizi kapatmak için ortak kampanya yürütüyor" dedi.

Basın toplantısında hazırladıkları Demokratik Mücadele Programı'nı açıklayan Ebru Günay konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bize karşı 5 yıldır yürüttükleri her türlü saldırıdan sonuç alamayanlar şimdi parti kapatma tehdidinde bulunuyorlar. Parti kapatma çağrısıyla yargıya talimat veriyorlar. Yargıya müdahale etmek, talimat vermek suçtur ve buradan açıkça suç duyurusunda bulunuyoruz. Yargıyı göreve çağırıyoruz, suç duyurumuzun işlem görmesini istiyoruz".

# hdp # Ebru Günay # hep birlikte # hdpkapatılsın