TGB'ye linç girişimi

Almanya'nın Stuttgart şehrinde bir toplantıya katılan Başbakan'ın danışmanı Yiğit Bulut, TGB'li gençler tarafından protesto edildi. Ancak salondaki AKP'liler gençlere linç girişiminde bulundu. Olay sırasında bazı gençler yaralandı.

TGB'ye linç girişimi

Başbakan’ın Danışmanı Yiğit Bulut, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin Almanya'da düzenlediği "Milli İrade" konferansına katıldı.

bulut'un gündeminde Hükümet İstifa eylemleri vardı. Bulut Haziran eylemlerinin Türkiye'nin önünü kesmek için yapıldığını ileri sürdü. Tam bu sırada TGBStuttgart Başkanı Onur Berrak, "Bilal Erdoğan ile Tayyip Erdoğan arasındaki ses kayıtlarından ve devlet kasasından çalınan paralardan neden hiç söz edilmiyor?" diye tepki gösterdi.

Tansiyon bir anda yükseldi. Salondaki AKP'liler "Allahu Ekber" sesleriyle TGB'li gençlere saldırdı. Küfürler, tekmeler, yumruklar havada uçuştu.

Gençleri linç etmeye çalışan grup Atatürk resimli Türk bayrağını ve TGB flamasını da parçaladı.

Gençler zorla salondan çıkarıldı. Olay sırasında bazı TGB üyeleri yaralandı. Bir TGB'linin boynunda ve kolunda ezilme tespit edilirken, yaralanan gençler hastanedent sağlık raporu aldı.

Daha önce de yolsuzluk operasyonuyla istifa eden Bakan Egemen Bağış'ın katıldığı Frankfurt'ta ve Dortmund'ta da protestolar olmuş ve yine aynı şekilde şiddetle gençlere saldırılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # AKP # yiğit bulut # stuttgart # milli irade