CHP'de gündem: İstifa!

Emine Ülker Tarhan'ın istifasıyla sarsılan CHP'de sular durulmuyor. Tarhan ile aynı düşünceleri paylaştıklarını belirten Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, istifaların süreceği mesajını verdi.

CHP'de gündem: İstifa!

"CHP'yi sarsarak, kendine getirmeye çalışıyoruz". Bu sözler CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum'a ait.

Emine Ülker Tarhan'ın istifasıyla sarsılan ana muhalefet partisinde yanıtı merak edilen soru yeni istifaların olup olmayacağı. Bu soruya yanıt Batum'dan geldi.

CHP'nin son dönemde tutarsız politikaların kurbanı olmaya devam ettiğini söyleyen Batum çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Karşımızda Türkiye'nin batısı için başka, doğusu için başka ve gelişmelere göre politika üretmeye çalışan bir CHP var. Herkese göre politika geliştirerek, halk oy vermez. Bir dik duruşun, bir politikan olur. Herkesin gönlü olsun da oy alalım, iktidara gelelim anlayışı ile iktidara gelen bir parti görülmemiştir"

Çok sayıda CHP'li milletvekilinin, Emine Ülker Tarhan gibi düşündüğünü belirten Batum, Habertürk'e yaptığı açıklamada istifaların süreceğini mesajını verdi.

"Ülke bölünme sürecinde savrulurken, CHP bu konuda politika üretemiyor. CHP'yi sarsarak kendine getirmek istiyoruz. Bir hafta 10 gün içinde pek çok arkadaşımız CHP'de durumlarını gözden geçirecek. İstifalar sürecektir"

Batum istifa eden isimlerin İşçi Partisine geçeceği iddialara da yanıt verdi.

"Her görüşten milli unsurların bir araya gelerek, çözüm üreteceği, sorunları çözeceği bir aşamadayız. Geniş bir seçim ittifakı yapılmalıdır. İşçi Partisi'ne geçme konusu gündemimizde yok. Ancak, o geniş seçim ittifakının içinde İşçi Partisi de olmalıdır."

ulusalkanal.com.tr

# chp # işçi partisi # Süheyl Batum # istifa sinyali # seçim ittifakı